Riikan ruokaohjeista löysin ohjeen tähän kakkuun. Tämä kakku menee huomenna muistotilaisuuteen.
Kakkuvuoka oli minulla lainassa työkaveriltani. Kiitos Merjalle!

1965699.jpg

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

0,5 dl Baileys minttusuklaa -likööriä

100 g After Eight -suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä pilkotut suklaat taikinaan vuorotellen liköörin kanssa, älä vatkaa vaan sekoita varovasti. Levitä taikina lusikalla tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen irroittamista. Säilytä kakku tiiviisti esim. folioon käärittynä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan vasta päivän tai parin päästä leipomisesta!