14-vuotiaan syntymäpäiväkakkuun toivottiin suklaista täytettä. Koristeluun sain vinkiksi maastokuvion. Tein maastokuvioista marsipaania vaalean- ja tummanvihreästä ja ruskeasta marsipaanista ja painoin numeromuoteilla koristeet kakun päälle.

1291480078_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Pätkismousse

2 pss Pätkis mini bites

2 prk maustamatonta tuorejuustoajuustoa

2 prk Flora Vispiä


Kakun päälle

200 g tuorejuustoa

1 rkl vettä

200 g tummaa suklaata

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Sulata Pätkikset muovikulhossa mikrossa ensin 30 sekuntia, sekoita välillä ja lämmitä vielä 15 sekuntia. Sekoita suklaa tasaiseksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit toisessa kulhossa ja lisää kermavaahdon joukkoon suklaa-tuorejuustoseos.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet pätkismoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Tee kuorrutus. Sulata suklaapalat mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi. Sekoita sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Levitä seos kakun päälle. Koristele.