Pohja
1 pkt kaurakeksejä
75 g voita
Täyte
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
400 g vadelmia
1 dl Marianne-rouhetta
Pinnalle
200 g vadelmia
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Soseuta vadelmat toisessa astiassa sauvasekoittimella. Lisää vadelmien joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma sekä sokerit. Käytä vielä sauvasekoitinta, jotta saat tuorejuustokokkareet sileäksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu Flora Vispi ja Marianne-rouhe. Kaada täyte vuokaan kaksipohjan päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Ripottele hyytyneen kakun pinnalle vadelmia. Tee hyytelösokerista kiille ja kaada jäisten vadelmien päälle. Anna vielä hetken hyytyä jääkaapissa, ennen kuin irroitat kakun ja syöt sen.
Kommentit