"Äiti, sulla on varmaan tosi paljon hommia...mutta jos ehtisit, voisitko tehdä tänään meille vaikka sitä Valkosuklaa-Daim -kakkua tai vaikka niitä Nougatpaloja tai vaikka mokkapaloja...?"
No, päädyimme tekemään näitä valkosuklaapaloja, koska valkosuklaa on poikani suurta herkkua. Tätä piirakkaa oli tehty ainakin Kirsin keittiössä. Teimme ohjeeseen pieniä muutoksia sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään.

1961806.jpg

Pohja
4 munaa
4 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
2 prk maitosuklaavanukasta
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria

Kuorrutus
2 levyä (a´130 g) valkosuklaata
100 g voita

Koristeeksi
suklaarakeita
Wienernougat crushia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, jäähtynyt voisula sekä suklaavanukas.Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Laita kuorrutteen ainekset kulhoon ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle suklaarakeita ja Wienernougat crushia.Laita pelti jääkaappiin kovettumaan ennen paloittelua.