No, päädyimme tekemään näitä valkosuklaapaloja, koska valkosuklaa on poikani suurta herkkua. Tätä piirakkaa oli tehty ainakin Kirsin keittiössä. Teimme ohjeeseen pieniä muutoksia sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään.
Pohja
4 munaa
4 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
2 prk maitosuklaavanukasta
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
2 levyä (a´130 g) valkosuklaata
100 g voita
Koristeeksi
suklaarakeita
Wienernougat crushia
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, jäähtynyt voisula sekä suklaavanukas.Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
Laita kuorrutteen ainekset kulhoon ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle suklaarakeita ja Wienernougat crushia.Laita pelti jääkaappiin kovettumaan ennen paloittelua.
Kommentit