Tämän talvisen ristiäiskakun täytteenä on mansikkamousse. Pinta on vaaleanpunaista marsipaania, johon painoin kumihiutalemuotilla kuvioita. Lumihiutaleet ja koristeet on sivelty Snowwhite-tomuvärillä.

1291480216_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1291480184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl laktoositonta maitojuomaa

1 rkl vanilliinisokeria


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispi

1 prk ranskankermaa

½ prk rahkaa

2 dl sokeria

2 dl soseutettua mansikkaa

 

Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahtoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Soseuta mansikat ja lisää vaahdon joukkoon. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana mansikkavaahdon joukkoon.

Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Kaada kakkupohjan päälle mansikkamousse. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina päällimmäinen kakkupohja vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Pursota kakun reunat. Koristele.