Markon ensimmäisille syntymäpäiville haluttiin kakun päälle sankarin ja isänsä suosikki Pokoyon Loula -koira. Muovailin koiran sokerimassasta. Tein myös Pocoyon, mutta se ei tällä kertaa päässyt kakun päälle; tuntui ettei se sopinutkaan kun sommittelin kakun koristelua. 30 hlön kakun välissä on vadelmamoussea. Hyvää syntymäpäivää!

1309275135_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309275113_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309275073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309275092_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

3 dl Spritea


Vadelmamousse

12  liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2 prk maitorahkaa

3 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

4 dl soseutettua vadelmaa


Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

pari tippaa oranssia pastaväriä

 

Kakun pinnalle

500 g valkoista marsipaania

värillistä sokerimassaa


 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet vadelmamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle loppu mousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Nosta kaulittu ja koristeltu sokerimassalevy kakun päälle. Pursota reunat. 

1309275053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e