Tein tämän kakun 15 vuotta täyttäneelle pojalleni hänen toiveidensa mukaan. Kaakaoisen kakkupohjan välissä on valkosuklaa-dajmtäyte ja kakun päällä vadelmia.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Täyte
4 liivatelehteä
1 tlk Flora Vispiä
1 levy Pandan valkosuklaata
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
2 isoa Daim-patukkaa
Pinnalle
pakastevadelmia
3 dl vettä
1½ dl hyytelösokeria
1 tlk Flora Vispiä
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, siivilöi ne taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Sulata valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekuntia. Sekoita sulatusten välillä. Lisää kermavaahdon joukkoon sokerit, rahka, sulatettu valkosuklaa, sitruunamehu ja rouhitut Daimpatukat. Sulata pehmenneet liivatteet pieneen tilkaan kiehuvan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Laita säädettävän reunavuoan sisään alimmainen kakkupohja. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Paina päälle keskimmäinen kakkupohja ja kostuta taas. Kaada loput täytteestä vuokaan ja paina päälle kostutettu päällimmäinen kakkupohja. Peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Sipaise kakun pintaan ohut kerros vadelmamarmeladia. Ripottele pinnalle jäiset vadelmat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja annan kiehahtaa. Lusikoi hyytelökuorrutus vadelmien pinnalle. Laita kakku vielä jääkaappiin. Vaahdota Vispi ja mausta sokerilla. Pursota kakun reunat.
Kommentit