Sain kosmetologiltani kassillisen omenoita ja tein niistä hillon lisäksi omenamarenkia Hemmets-lehden ohjeen mukaan. Kiitos!
Pohja
225 g margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1½ dl maitoa
Pinnalle
5-6 kotimaista omenaa
2 tl kanelia
4 kananmunanvalkuaista
3 dl sokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita kulhossa omenaviipaleet ja kaneli. Levitä kaneliset omenat pohjataikinan päälle. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. LIsää sokeria vähitellen ja vatkaa vielä. Levitä marenki omenoiden päälle. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Varo, ettei leivonnaisen pinta pala.
Kommentit