Sain kosmetologiltani kassillisen omenoita ja tein niistä hillon lisäksi omenamarenkia Hemmets-lehden ohjeen mukaan. Kiitos!

1317746036_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

225 g margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1½ dl maitoa

 

Pinnalle

5-6 kotimaista omenaa

2 tl kanelia

4 kananmunanvalkuaista

3 dl sokeria

 

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita kulhossa omenaviipaleet ja kaneli. Levitä kaneliset omenat pohjataikinan päälle. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. LIsää sokeria vähitellen ja vatkaa vielä. Levitä marenki omenoiden päälle. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Varo, ettei leivonnaisen pinta pala.