Tämä aikoinaan Maku-lehdessä ollut ohje on ollut pitkään kokeiltavien listalla. Samanlainen ohje oli uusimmassa Yhteishyvä -lehdessäkin. Ja kun olin taas eilen oppilaiden kanssa mustikkaretkellä, päätin tehdä tätä kakkua, johon ei kovin paljon mustikoita tarvitse.
 

Pohja

150 g margariinia

½ dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä


Täyte

2 prk rahkaa

1 prk ranskankermaa

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunammehua

2 rkl perunajauhoja

250 g mustikoita


Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alatasossa noin 1 tunti.