Tämä aikoinaan Maku-lehdessä ollut ohje on ollut pitkään kokeiltavien listalla. Samanlainen ohje oli uusimmassa Yhteishyvä -lehdessäkin. Ja kun olin taas eilen oppilaiden kanssa mustikkaretkellä, päätin tehdä tätä kakkua, johon ei kovin paljon mustikoita tarvitse.
Pohja
150 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte
2 prk rahkaa
1 prk ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunammehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alatasossa noin 1 tunti.
Kommentit