Ohje on Upeat kakut -kirjasta. Tämä on mielestäni paras versio sitruunapiiraasta! Eikä tarvitse keittää kiisseliä täytettä varten, kun käyttää kondensoitua maitoa kuten tässä ohjeessa.

1810977.jpg

Pohja
225 g Digestive-keksejä
110 g voita sulatettuna

Täyte
4 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tlk (400g) kondensoitua maitoa
4 keltuaista
4 valkuaista
1,5 dl sokeria

Murskaa keksit ja lisää voisula. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta pestyistä sitruunoista keltainen kuoren osa. Ennen kuin puristat sitruunoista mehut, rullaa niitä käsin työpöydällä niin, että niistä irtoaa mahdollisimman paljon mehua. Vatkaa kuoriraaste ja mehu kondensoituun maitoon kulhossa, kunnes seoksesta tulee samettimaista ja tasaista. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan välillä vatkaten. Kaada seos vuokaan pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeria ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää. Levitä marenkiseos reunoja myöten sitruunatäytteen päälle vuokaan.

Paista piirasta uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Ota piiras jäähtymään. Tarjoa samana päivänä.