Tämä kakku tilattiin 6-vuotissyntymäpäiviään viettävän tytön juhlapöytään. Kakun välissä toiveen mukaisesti suklaa- ja mansikkamoussea. Kakun päälle toivottiin prinsessaa ja tiaraa. Lisäksi tein vaaleanpunaisesta sokerimassasta ruusuja.
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
3 dl kaakaojuomaa
1 rkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl soseutettua mansikkaa
Suklaamousse
2 prk Flora Vispiä
250 g taloussuklaata
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa
Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Kakun pinnalle
300 g marsipaania
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt kaakaojuomalla.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vaahdota Vispit. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle suklaamousse. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Kauli vaaleanpunainen marsipaani levyksi ja paina marsipaanin pintaan kuvio kuviomatolla. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat ja koristele.
Kommentit