Yllättävän moni koulukaveri täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Tämä kakku meni nelikymppisiään viettäneelle miehelle. Kakun välissä on vadelmamoussea. Pinta on limenvihreää sokerimassaa. Koukerot olen pursottanut pikeerillä. Ruusut ja lehdet myös sokerimassaa. Paljon onnea!

1301597320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1301597156_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1301597181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1301597340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

2 dl sokeria

2 dl soseutettua vadelmaa

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

sokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahtoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Lisää joukkoon vadelmasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana vadelmavaahdon joukkoon.

Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Kaada kakkupohjan päälle vadelmamousse. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Laita jääkaappiin hyytymään.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Pursota kakun reunat kermavaahdolla. Koristele.

1301597223_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1301597281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1301597256_img-d41d8cd98f00b204e9800998e