Tämän kakun tein poikani nimipäiville. Idea kakkuun on vanhasta Kodin Kuvalehden kakkukilpailuun osallistuneesta kakusta.

1249933325_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249933386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl perunajauhoja

2 rkl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 rkl vanilliinisokeria


Täyte

1 prk Flora Vispiä

100 g Geishasuklaata

250 g Mascarponejuustoa


Kakun päälle

1 prk Flora Vispiä

pari tippaa Wiltonin ruskeaa pastaväriä

200 g marsipaania


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta pohjapalat vanilliinimaidolla.

Valmista Geishamousse. Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia. Lisää sula suklaa mascarponejuuston joukkoon. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Levitä täyte pohjalevylle ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna maustua kylmässä ennen koristelua.

Kauli marsipaani levyksi. Leikkaa 20x20 cm levy. Jaa levy 4x4 cm ruuduiksi ja maalaa pintaan shakkiruudukko.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Värjää kerma pastaväreillä tai kaakaojauheella. Levitä kermaa kakun päälle ja reunoille. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Laita suklaiset shakkinappulat kakun päälle. Käytin valmista suklaamuottia nappuloiden tekoon.