Tämän kakun tein poikani nimipäiville. Idea kakkuun on vanhasta Kodin Kuvalehden kakkukilpailuun osallistuneesta kakusta.
Pohja
5 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 rkl vanilliinisokeria
Täyte
1 prk Flora Vispiä
100 g Geishasuklaata
250 g Mascarponejuustoa
Kakun päälle
1 prk Flora Vispiä
pari tippaa Wiltonin ruskeaa pastaväriä
200 g marsipaania
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta pohjapalat vanilliinimaidolla.
Valmista Geishamousse. Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia. Lisää sula suklaa mascarponejuuston joukkoon. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Levitä täyte pohjalevylle ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna maustua kylmässä ennen koristelua.
Kauli marsipaani levyksi. Leikkaa 20x20 cm levy. Jaa levy 4x4 cm ruuduiksi ja maalaa pintaan shakkiruudukko.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Värjää kerma pastaväreillä tai kaakaojauheella. Levitä kermaa kakun päälle ja reunoille. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Laita suklaiset shakkinappulat kakun päälle. Käytin valmista suklaamuottia nappuloiden tekoon.
Kommentit