Tämän kakun tein 8-vuotissynttäreitään juhlivalle tokaluokkalaiselle, joka on vähän aikaa sitten päässyt ensimmäistä kertaa lentämään lentokoneessa.

1254595448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1254595429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Mustikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk maitorahkaa

½ prk ranskankermaa

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

200 g mustikoita


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk maitorahkaa

½ prk ranskankermaa

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

200 g vadelmia


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

pari tippaa pinkkiä pastaväriä

½ dl sokeria


Kakkukuva

200 g marsipaania

pastavärejä


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta kakkupalat vanilliinimaidolla.

Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata  pakastemustikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon rahka ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit. Lisää vaahtoon mustikkkasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet liukenevat täysin. Lisää liivateseos mustikkamoussen joukkoon.

Laita alimmainen pohjapala lautaselle reunavuoan sisään. Kaada sen päälle mustikkatäyte. Paina keskimmäinen kakkulevy mousse päälle

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata  pakastevadelmat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon rahka ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit. Lisää vaahtoon vadelmasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet liukenevat täysin. Lisää liivateseos vadelmamoussen joukkoon. Kaada vadelmatäyte vuokaan ja paina päälle viimeinen kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaada purkki kermaa kulhoon ja lisää joukkoon pastaväri. Vatkaa vaahdoksi ja
lisää sokeri. Levitä vaahtoa lastan avulla kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle marsipaanille maalattu Hello Kitty -kuva. Pursota aluksi korinpohjatyllalla parin sentin välein vaaleanpunainen pystyraita. Vatkaa toinen purkki Vispiä vaahdoksi. Vaihda käyttöön tähtitylla ja pursota edestakaisin liikkein edellisten pursotusten väleihin. Pursota kakun yläreunaan kiehkuroita. Koristele kakku ruusuilla ja lehdillä.