Tämä ohje on Ulla Svenskin Pipareista  pitsikakkuun -kirjasta.

1294522844_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

300 g voita

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

4½ dl vehnäjauhoja

1 1/4 dl perunajauhoja

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

pari tippaa keltaista elintarvikeväriä

½ dl aprikoosimarmeladia


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Värjää taikina elintarvikevärillä. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin. Pyöritä taikinasta palloja ja laita ne voidellulle minimuffinipellille. Paina keskelle kuoppa ja täytä se aprikoosimarmeladilla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota.