Tämä kakku matkasi Hämeenlinnaan saakka juhlistamaan Saran 6-vuotissynttäreitä. Kakun välissä toiveen mukaan mustikka- ja mansikkamoussea. Onnea!
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Mustikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk maitorahkaa
½ prk ranskankermaa
1 dl sokeria
200 g mustikoita
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk ranskankermaa
½ prk rahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
200 g mansikoita
Tomusokeri-voikreemi kakun pinnalle
250 g margariinia
8 dl tomusokeria
2 rkl vettä
Kakun päälle
600 g vaaleanpunaista marsipaania
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada päälle mustikkamousse. Laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin mansikkamoussella. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Vaahdota rasva ja tomusokeri, lisää vesi. Levitä voikreemi kakun pinnalle ja reunoille. Kauli marsipaani levyksi. Paina marsipaanin pintaan kuvio kuviomatolla. Koristele.
Kommentit