Tyttären nimipäiväjuhliin tein näitä juustosarvia, joihin piilotin poroa. Ohje on Herkkukirpulta.

1248026489_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina

2 dl Emmental-juustoraastetta

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 prk kermaviiliä

½ dl öljyä

 

Täyte

1 ½ dl Emmental-juustoraastetta

2 dl kylmäsavupororouhetta


Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista n. ½ cm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa taikinapyörällä levyt kahdeksaan lohkoon.

Laita juustoraastetta täytteeksi jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Voitele munalla. Voit ripotella vielä pinnalle vähän juustoraastetta, jos haluat. Paista 200 asteessa 10 min.