Lähinnä tästä taisi tulla pursotusharjoitus...
Kun sain kakun valmiiksi ja kuvat otettua, posti toi Amerikasta tilaamani silikonimuotteja. Vaihdoin siis vielä lopuksi uuden koristeen kakun päälle. Paremmin nuo kultasparyalla maalatut lenkkarit sopivat mieheni kakkuun, kuin tuo reppanan näköinen Tallinasta ostettu marsipaaninallukka.Täyte on Kinuskikissan kehittelemästä lakritsitäytteestä sovellettu. Pohja on paistattu Wiltonin sydänvuoassa. Ensimmäistä kertaa kokeilin tuota korinpohjapursotusta. Täytynee vielä treenata.
Vinkki tutuille: kakkua saa tänään klo 19 jälkeen. Porkkanakakkuakin on vielä jäljellä...
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kakun väliin
Lemon Curdia
Lakritsimousse
3 liivatetta
2 dl kermaa (ota 1 rkl erilleen myöhempää vaihetta varten)
1 prk Mascarponejuustoa
1 rkl sokeria
4 Kick-patukkaa
Kostutus
1,5 dl ananasmehua
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Halkaise kakku kahteen osaan. Kostuta puoliskot ananasmehulla.
Valmista mousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma (huom: erota kermasta ensin 1 rkl valmiiksi kattilaan odottelemaan). Lisää kermavaahdon joukkoon Mascarponejuusto ja sokeri.
Levitä pohjalevylle Lemon Curdia. Kaada vuokaan ja hyydytä. Koristele kermapursotuksin.
Tässä vielä ensimmäinen versio kakusta.
Kommentit