Tänään tein tätä herkullista torttua. Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset.

1776828.jpg

Pohja

150 g voita sulatettuna

2 keltuaista

1 dl sokeria

1 dl maitoa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl mantelijauhetta tai -rouhetta

 

Päälle

5 dl vadelmia

 

Marenki

3 valkuaista

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

 

Sekoita jäähtyneen rasvasulan joukkoon keltuaiset, sokeri ja maito. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Mausta vielä vanilliinisokerilla. Pursota tai levitä marenki tortun päälle.

Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.