Viime vuonna Olli juhli synttäreitään Salama McQueen -kakun äärellä. Tänä vuonna 3-vuotta täyttävä poika sai synttäreilleen Haisuli-kakun. Tumman kakkupohjan välissä on Pätkis- ja vadelmamoussea. Haisuli on muotoiltu kaakaolla värjätystä marsipaanista.
Pohja
5 munaa
1 3/3 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl Minttusuklaajuomaa
Pätkismousse
1 pss Pätkis mini bites
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora Vispiä
Vadelmamousse
3 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
200 g vadelmia
Kakun pinnalle
1 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
Kakun päälle
500 g marsipaania
pari tippaa sinistä pastaväriä
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat minttukaakaolla.
Valmista pätkismousse. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Sulata Pätkikset mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Kaada suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada suklaamousse kakun alimpaan väliin. Käytä kakun ympärillä reunavuokaa.
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon ranskankerma ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmasoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermaseos. Kaada vadelmamousse kakun toiseen väliin. Laita päälle ylimmäinen kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa lastan avulla kakun pinnalle ja reunoille. Kauli värjätty marsipaani pyöreäksi levyksi ja nosta se kakun päälle. Painele marsipaani kiinni kakun reunaan. Leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunasta pois. Koristele Haisulilla.
Kommentit