Tämä kakku meni 30-vuotislahjaksi larppausta harrastavalle. Tumman kakkupohjan välissä vadelmamoussea, jossa valkosuklaarouhetta.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeriaa
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1½ dl Valion Play vadelma-suklaa kaakaojuomaa
Vadelma-valkosuklaamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g vadelmia
120 g valkosuklaata
Sokeri-voikreemi kakun pinnalle
250 g voita
2 tl vanilliinisokeria
8 dl tomusokeria
2 tl vettä
Kakun päälle
500 g marsipaania
kultasprayta
sokerimassakoristeita
Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kakkupohja 3 osaan. Kostuta pohjapalat vadelma-suklaa -kaakaojuomalla.
Valmista vadelmamousse. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää joukkoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvan kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin. Kaada seos ohuena nauhana vadelmasoseen joukkoon. Kaada vadelmaseos vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin. Rouhi levy valkosuklaata ja kaada täytteen joukkoon. Kokoa kakku. Laita alimmainen kakkupohjan pala lautaselle reunavuoan sisään. Kaada vuokaan puolet vadelmamoussesta. Laita keskimmäinen kakkulevy päälle ja kaada loput vadelmamoussesta sen päälle. laita vuokaan lopuksi viimeinen kakkulevy. Laita kakku jääkaappiin ja aanna hyytyä seuraavaan päivään.
Valmista sokerikreemi. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää lopuksi vesi. Levitä kuumaan veteen kastetulla veitsellä kakun päälle ja reunoille.
Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi. Paina marsipaanin pintaan kuvio muovisella liinalla. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele kakkuun kiinni kämmenellä. Suihkuta kakun pintaan kultasprayta. Koristele.
Kommentit