Tällaisen kakun tein juhliin karppaajia varten. Pohjan ohje on Karppaus.info -nettisivuilta.
Pohja
3 munaa
1 dl makeutusainetta
ripaus suolaa
50 g mantelijauhoa
Täyte
2 prk Flora Vispiä
200 g tummaa suklaata 70%
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
Vaahdota munat ja makeutusaine 8 minuutin ajan. Lisää mantelijauhot ja suola vähän kerrallaan kevyesti nostellen. Kaada taikina voidellun kakkuvuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vaahdota Vispit. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto. Lisää suklaa-tuorejuustoseos ja ranskankerma vaahdon joukkoon.
Laita kakkupohja reunavuoan sisään. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kommentit