Tällaisen kakun tein juhliin karppaajia varten. Pohjan ohje on Karppaus.info -nettisivuilta.

1303571733_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1303571750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

3 munaa

1 dl makeutusainetta

ripaus suolaa

50 g mantelijauhoa

 

Täyte

2 prk Flora Vispiä

200 g tummaa suklaata 70%

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl ranskankermaa

 

Vaahdota munat ja makeutusaine 8 minuutin ajan. Lisää mantelijauhot ja suola vähän kerrallaan kevyesti nostellen. Kaada taikina voidellun kakkuvuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota Vispit. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto. Lisää suklaa-tuorejuustoseos ja ranskankerma vaahdon joukkoon.

Laita kakkupohja reunavuoan sisään. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.