Pannacotta on herkkuani ja olen jo jonkin aikaa ajatellut tekeväni sen hyydytetyn kakun muotoon. Viimeisimmässä Koti ja Keittiö -lehdessä olikin sitten ohje kakkuun. Tein sen hieman muunneltuna, jätin limen pois ja laitoin mukaan vadelmia. Tämä suussasulava kakku kruunasi tänään helteisen grillaushetkemme.
Pohja
300 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Pohjan päälle
200 g vadelmia
Täyte
8 liivatelehteä
6 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 prk Mascarponejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
Koristeeksi
vadelmia
marenkeja
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksiseos reunavuoan pohjalle. Kaada pohjan päälle jäiset vadelmat. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kermat kattilaan, lisää sokerit ja kuumenna kiehuvaksi, älä keitä. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuuman kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Lisää kerma-liivateseokseen tuorejuusto ja jogurtti. (Voit jättää halutessasi Mascarponejuuston pois ja käyttää täytteeseen pelkästään turkkilaista jogurttia, yhteensä 6 dl.) Kaada juokseva täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. Koristele vadelmilla ja murskatuilla marengeilla.
Kommentit