Tämä ohje on suoraan Kinuskikissalta. Oli tosi hyvää!


n. 26 savoiardikeksiä

Kostutus
3 dl kahvia
1 ½ rkl sokeria
3 rkl Disaronno-likööriä

Täyte

6 liivatelehteä
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
500 g mascarpone-juustoa
2 munanvalkuaista
2 rkl kahvia
2 rkl Disaronno-likööriä

Pinnalle

Tummaa sokeritonta kaakaojauhetta ja suklaaraastetta

 

Keitä kahvi (3 dl + 2 rkl). Valmista kostuke sekoittamalla kuumaan kahviin sokeri ja lisäämällä joukkoon sitten likööri.

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperinpala. Laita ensimmäiset 13 keksiä vuoan pohjalle siten, että kastat ne kummaltakin puolelta kostukkeeseen ja asettelet vieri viereen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi vesihauteessa kattilan päällä. Sekoita vaahdon joukkoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto muun täytteen sekaan.

Mittaa kattilaan täytteeseen tuleva kahvi ja likööri. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan keksien päälle. Kasta loput keksit kummaltakin puolelta kostukkeeseen ja asettele ne täytekerroksen pinnalle mahdollisimman tiiviisti. Kaada päälle loput täytteestä ja tasoita pinta sileäksi. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia.

Irrota vuoasta kakun hyydyttyä ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja suklaaraastetta.