Ohjeen tähän kakkuun löysin jostain kakkublogista. Muokkasin ohjetta jonkin verran.

1299737232_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

 

Täyte

4 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

1 prk Mascarponejuustoa

2 levyä Fazerin Lontoonraesuklaata

1 dl Turkinpippurirouhetta

 

Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa reunavuokaan sopiva pala.

Valmista täyte. Lata liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispit. Sekoita joukkoon Mascarponejuusto, sulatettu suklaa ja turkinpippurirouhe. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaamoussen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Koristele Lontoonrea-karkeilla ja Englanninlakuilla.