Tämä kakku meni mirhavoitelun jälkeiseen kahvitilaisuuteen. Kakun alkuperäinen suunnitelma oli koristelun suhteen se, että kakun päälle tulee marsipaaniraamattu, jonka päällä on ortodoksiristi. Raamatun viereen piti tulla yksi varrellinen ruusu. Mutta suunnitelmat muuttuivat, ja tässä on sitten lopputulos! Varrellinen ruusu löytynee myöhemmin jostakin toisesta kakusta.
Kakkuun toivottiin lakkaa ja kinuskia. Kokeilin Kinuskikissan kinuskimoussea ensimmäistä kertaa. Myös marsipaanireunus oli ensimmäistä kertaa kokeilussa. (pakko tehdä, kun päällisen marsipaani ei riittänyt alareunaan asti... ;) )
Kakkua varten tilasin yli kolme viikkoa sitten Englannista silikonisen ristimuotin ja helmiäissprayta. Paketti ei ole vieläkään saapunut, joten mieheni pääsi tänään ajelemaan Hyrylään Confettiin hakemaan tuota sprayta. Ristin leikkasin kaulitusta sokerimassalevystä.

2026835.jpg

2026836.jpg

Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 prk lakkahilloa
8 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Voikreemi marsipaanin alle
125 g voita
1/2 tl suolaa
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Kakun päälle
500 g valkoista marsipaania ja helmiäissuihketta
200 g valmoista marsipaania ja kultaista elintarvikesprayta

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Laita puolet kermasta (4 dl) kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä kymmenen minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vaahdota toinen puolikas kermasta (4 dl). Sekoita joukkoon tuorejuusto.Vatkaa kylmää kinuskikastiketta sähkövatkaimella täydellä teholla, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Seuraa tilannetta: lopeta vatkaaminen, jos kastikkeen rakenne muuttuu rakeiseksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään ja kostuta vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Levitä puolet lakkahillosta pohjan päälle ja kaada puolet kinuskimoussesta hillon päälle. Paina toinen pohjalevy päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina lopuksi kostutettu kansilevy päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista voikreemi kakun päälle. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeän voin joukkoon muut aineet. Levitä kakun päälle ja reunoille kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Kauli marsipaani levyksi. Kauli pintaan kuvio muovisella pitsiliinalla. Suihkauta pintaan helmiäissprayta. Laita marsipaanilevy kakun päälle ja tasoita reunoille. Tein myös reunuksen kakkuun. Suihkautin siihen kullanväristä elintarvikesprayta.