Saimme koulullemme opettajavieraita Englannista ja tein kahvihetkeen tämän juustokakun.
Pohja
1 pkt kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
250 g Mascarpone-juustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl sitruunamehua
Päälle
300 g vadelmia ja pensasmustikoita
4 dl sekamehua
3 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit kulhossa ja kaada joukkoon sulatettu margariini. Painele reunavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää sekaan Mascarponejuusto ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada hyvin sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti.
Levitä jäiset vadelmat hyytyneen kakun päälle. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita mehun joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa ja levitä lusikalla vadelmien päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Kommentit