13 vuotta täyttäneelle tein Manga-aiheisen kakun. Kakun täytteenä on mansikkamoussea, jonka seassa Fazerin sinistä rouhittuna. Paljon onnea!!

1329502910_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1329502882_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk Creme Fraiche

1 prk Mascarponejuustoa

2 dl sokeria

5 dl pakastemansikoita

100 g Fazerin sinistä

 

Kakun pinnalle

200 g marsipaania/sokerimassaa

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

pari tippaa pinkkiä pastaväriä

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista vsuklainen mansikkamousse. Sulata mansikat. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää sokeri, Creme Fraiche, Mascarponejuusto ja mansikat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos mansikkaseokseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Rouhi suklaa pieniksi muruiksi ja sekoita mansikkamoussen joukkoon.

Halkaise kakku 3 osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin tai tarjoilulautasen päälle. Kiristä säädettävä reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Kaada loput moussesta vuokaan. Paina päälle kostutettu ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Kauli marsipaani levyksi ja maalaa siihen elintarvikeväreillä kuva. Vaahdota Vispit ja mausta sokerilla. Värjää vaahto vaaleanpunaiseksi. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kakun reunat.