Pohjana suklaakääretorttulevyä ja täytteenä mustaherukka-kermahyytelöä.
Koristeena suklaasta juustohöylällä vuoltuja lastuja sekä marsipaanikukkia.
Suklaiset numerot on tehty Iloleipurin silikonimuotilla.
Pohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja seulo seos vaahtoon. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.
Mustaherukkatäyte:
7 liivatelehteä
1/2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mustaherukoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja marjat.
Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada marjaseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele suklaalastuilla ja marsipaanikukilla.
Kommentit