Samalla kun tein prinsessakakkua, tein tuplamäärän täytteitä ja tein niistä meille perjantaiksi tämän hyydytetyn kakun.
Tämän kakun myötä onnittelen Sari-kummia syntymäpäivän johdosta!!!!
Pohja
300 g kaurakeksejä
75 g voita
Mustikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
250 g mustikoita
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk ranskankermaa
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
250 g mansikoita
Koristelu
kermavaahtoa
marsipaaniruusuja
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Murskaa keksit kulhossa ja lisää joukkoon voisula. Painele seos lautaselle reunavuoan sisään.
Laita 3 liivatelehteä pehmiämään kylmään veteen. Laita toiset 3 liivatelehteä toiseen kulhoon kylmään veteen.Valmista mousset. Vatkaa purkki kermaa vaahdoksi. Lisää joukkoon purkki ranskankermaa ja sokerit. Jaa kermavaahto kahteen eri astiaan. Tee toiseen kulhoon mustikkamousse ja toiseen mansikkamousse.
Sulata mustikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mustikkasoseen joukkoon 100 g tuorejuustoa ja sekoita sauvasekoittimella vielä hetki. Sulata 3 pehmennyttä liivatelehteä kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos mustikkasoseen joukkoon. Lisää mustikkaseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada mustikkamousse vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Sulaata sillä aikaa mansikat ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää joukkoon 100 g tuorejuustoa ja sekoita vielä hetki, kunnes juusto on hyvin sekoittunut mansikkasoseen joukkoon. Sulata 3 pehmennyttä liivatelehteä kiehuvaan veteen ja kaada seos mansikkasoseen joukkoon. Kaada mansikkaseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada mansikkamousse hyytyneen mustikkamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele kermapursotuksilla ja ruusuilla.
Kommentit