Samalla kun tein prinsessakakkua, tein tuplamäärän täytteitä ja tein niistä meille perjantaiksi tämän hyydytetyn kakun.

Tämän kakun myötä onnittelen Sari-kummia syntymäpäivän johdosta!!!!

1253884945_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1253884977_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g kaurakeksejä

75 g voita


Mustikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

250 g mustikoita


Mansikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

½ prk maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

250 g mansikoita


Koristelu

kermavaahtoa

marsipaaniruusuja


Sulata rasva ja anna jäähtyä. Murskaa keksit kulhossa ja lisää joukkoon voisula. Painele seos lautaselle reunavuoan sisään.

Laita 3 liivatelehteä pehmiämään kylmään veteen. Laita toiset 3 liivatelehteä toiseen kulhoon kylmään veteen.Valmista mousset. Vatkaa purkki kermaa vaahdoksi. Lisää joukkoon purkki ranskankermaa ja sokerit. Jaa kermavaahto kahteen eri astiaan. Tee toiseen kulhoon mustikkamousse ja toiseen mansikkamousse.

Sulata mustikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mustikkasoseen joukkoon 100 g tuorejuustoa ja sekoita sauvasekoittimella vielä hetki. Sulata 3 pehmennyttä liivatelehteä kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos mustikkasoseen joukkoon. Lisää mustikkaseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada mustikkamousse vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Sulaata sillä aikaa mansikat ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää joukkoon 100 g tuorejuustoa ja sekoita vielä hetki, kunnes juusto on hyvin sekoittunut mansikkasoseen joukkoon. Sulata 3 pehmennyttä liivatelehteä kiehuvaan veteen ja kaada seos mansikkasoseen joukkoon. Kaada mansikkaseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada mansikkamousse hyytyneen mustikkamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele kermapursotuksilla ja ruusuilla.