Vappuaattona tein munkkeja tällä ohjeella, mutta vappupäivänä kokeilin tehdä rahkamunkkeja. Paistoaika on hieman pidempi kuin tavallisilla munkeilla, rasvan lämpötila kannattaa pitää vähän alempana ettei munkkien pinta tummu liikaa.

1304249351_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 dll maitoa

1 prk rahkaa

50 g hiivaa

1 muna

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1½ tl suolaa

1 tl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia

 

Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää joukkoon rahka, jolloin neste on kädenlämpöistä. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokerit, suola, kardemumma ja jauhot. Sekoita. Lisää juokseva margariini ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.

Leivo kohonnut taikina pötköksi ja leikkaa siitä pieniä paloja. Pyörittele palloiksi ja anna kohota liinan alla. 

Kuumenna pullien kohotessa 1 litra ruokaöljyä padassa 170 asteiseksi. Laita 4-8 munkkia kerrallaan paistumaan öljyyn noin 6 minuutiksi. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja sokeroi.