Sain tehdä kakun kihlajaisjuhlaan. Väreiksi toivottiin keväisen vihreää ja valkoista. Kakun täytteenä asiakkaan toiveen mukaan mango- ja limemoussea. Onnea kihlaparille!
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl Spritea
Mango- ja limemousse
3 + 3 liivatelehteä
1½ prk Flora Vispiä
1 prk Lime-valkosuklaarahkaa
1 prk maitorahkaa
1 +1 dl sokeria
2 dl mangososetta
1 dl limecurdia
Kakun pinnalle
700 g valkoista sokerimassaa
½ prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista mousset. Laita 3 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen ja toiset 3 liivatelehteä toiseen kulhoon kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon vaahdon joukkoon maitorahka, 1 dl sokeria ja mangosose. Lisää toiseen kulhoon vaahdon joukkoon limerahka, limecurd ja 1 dl sokeria. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet 3 liivatelehteä. Sekoita tasaiseksi ja kaada tasaisena nauhana mangovaahdon joukkoon. Sekoita hyvin. Tee samoin toisille kolmelle liivatteelle ja kaada se limemoussen joukkoon.
Halkaise kakku 3 osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin tai tarjoilulautasen päälle. Kiristä säädettävä reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kostuta spritella. Kaada mangomousse vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Kaada limemousse vuokaan. Paina päälle kostutettu ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kauli sokerimassa levyksi. Vaahdota Vispi ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä sokerimassalevy kakun päälle. Koristele.
Kommentit