6-vuotias poika toivoi syntymäpäivilleen "viidakkosafarimaasturikakkua". Kuva on maalattu marsipaanille ja koristeet ovat valmiita sokerikoristeita. Ylänurkassa olevat koristeet on tilattu Ullanunelmasta. Kakku on kooltaan 25 x 25 cm.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Kakun väliin
2 prk kuningatar-Pilttiä
Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g vadelmia
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
pari tippaa Wiltonin vihreää pastaväriä
1 prk rahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada vadelmatäytettä vuokaan Piltillä sivellyn kakkupalan päälle. Täytä toinen väli samoin. Laita lopuksi kolmas kakkulevy päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kermapursotuksilla.
Kommentit