6-vuotias poika toivoi syntymäpäivilleen "viidakkosafarimaasturikakkua". Kuva on maalattu marsipaanille ja koristeet ovat valmiita sokerikoristeita. Ylänurkassa olevat koristeet on tilattu Ullanunelmasta. Kakku on kooltaan 25 x 25 cm.

1241857636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1241857726_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Kakun väliin

2 prk kuningatar-Pilttiä


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

400 g vadelmia

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

pari tippaa Wiltonin vihreää pastaväriä

1 prk rahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.


Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada vadelmatäytettä vuokaan Piltillä sivellyn kakkupalan päälle. Täytä toinen väli samoin. Laita lopuksi kolmas kakkulevy päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kermapursotuksilla.