Kodin Kuvalehden 23/2008 ohjella tein tämän sienipiirakan. Viikonlopun sieniretkeltä tuli saalista yli 2 isoa ämpärillistä!
Pohja
150 g voita
1 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl kylmää vettä
Täyte
5 dl puhdistettuja ja paistettuja suppilovahveroita
10 aurinkokuivattua tomaattia
1 sipuli
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl yrttimaustetta
Muna-kermaseos
2½ dl ruokakermaa 3 juustoa
3 munaa
1 tl suolaa
Pinnalle
1 dl juustoraastetta
150 g vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja
Valmista pohja. Nypi pohjan aineet taikinaksi. Painele taikina voidellun 26 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja reunoille.
Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Silppua ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää paistetut sienet sipulisilpun joukkoon. Sekoita mukaan myös aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjalle.
Sekoita muna-kerman aineet ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto puolen sentin siivuiksi, puolita siivut. Puolita myös kirsikkatomaatit. Levitä juusto- ja tomaattipuolikkaat vuorotellen piirakan päälle laidoille.
Paista piirakkaa 200 asteessa ensin alatasolla 10 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit