Kodin Kuvalehden 23/2008 ohjella tein tämän sienipiirakan. Viikonlopun sieniretkeltä tuli saalista yli 2 isoa ämpärillistä!

1256753925_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

150 g voita

1 dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 dl juustoraastetta

½ dl kylmää vettä


Täyte

5 dl puhdistettuja ja paistettuja suppilovahveroita

10 aurinkokuivattua tomaattia

1 sipuli

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

1 tl yrttimaustetta


Muna-kermaseos

2½ dl ruokakermaa 3 juustoa

3 munaa

1 tl suolaa


Pinnalle

1 dl juustoraastetta

150 g vuohenjuustoa

kirsikkatomaatteja


Valmista pohja. Nypi pohjan aineet taikinaksi. Painele taikina voidellun 26 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja reunoille.

Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Silppua ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää paistetut sienet sipulisilpun joukkoon. Sekoita mukaan myös aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjalle.

Sekoita muna-kerman aineet ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto puolen sentin siivuiksi, puolita siivut. Puolita myös kirsikkatomaatit. Levitä juusto- ja tomaattipuolikkaat vuorotellen piirakan päälle laidoille.

Paista piirakkaa 200 asteessa ensin alatasolla 10 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.