Tein kaksi laktoositonta suklaakakkua valmistujaisjuhliin.

1287521098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 munaa

3 dl sokeria

1½ dl juoksevaa laktoositonta margariinia

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhetta


Kostutukseen

1 dl Spritea


Suklaamousse

2 liivatelehteä

175 g tummaa suklaata

½ dl vahvaa kahvia

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl laktoositonta vispikermaa

2 rkl sokeria


Kuorrutus

1½ prk laktoositonta vispikermaa

150 g taloussuklaata


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kahvi ja pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää vaahdot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Kostuta spritella. Laita alimmainen pohja reunavuoan pohjalle ja kaada suklaamousse sen päälle. Laita hetkeksi hyytymään jääkaappiin. Laita sitten toinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrrossa 20 sekuntia kerrallaan. Lisää sulatettu ja vähän jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele sokerimassakukilla.