Ohjeen olen leikannut talteen Seura-lehdestä 37/2006. Todella hyvä omenatortun ohje!

1252227494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1252227149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

100 g voita

150 g mantelimassaa

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte

5 omenaa

1 dl sokeria

1 rkl kanelia


Kiille

1 dl vettä

½ dl hyytelösokeria


Vatkaa rasva, mantelimassa ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjaisen vuoan reunat ja peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele taikina vuoan pohjaan ja reunoille.

Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet kerroksittain sokerin ja kanelin kanssa taikinan päälle vuokaan. Paista torttua 175 asteessa noin 1 tunti. Anna jäähtyä ja irrota vuoan reunat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. Kuumenna seos uudelleen. Anna seistä muutama minuutti ja lusikoi seos omenoiden päälle. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin tarjoat tortun.