Tämän kakun tein tyttäreni koulun äitienpäiväjuhlien kahvioon. Täytteenä mansikkamoussea. Kukat ovat marsipaania ja niihin olen ottanut mallia Sweet Caken Eijalta.

1241701460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

9 munaa

3,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 rkl vanilliinisokeria


Kakun väliin

2 prk kuningatar-Pilttiä


Mansikkamousse

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

500 g mansikkarahkaa

400 g pakastemansikoita

2 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria



Kakun päälle

3 prk Flora Vispiä

1 prk rahkaa

1/2 dl sokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella. Vaahdota Flora Vispi ja lisää joukkoon rahka ja sokerit sekä mansikkaose. Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmeät liivatelehdet. Kaada liivateseos mansikkavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee ensin 1 prk Kuningatar-Pilttiä ja sitten puolet mansikkamoussesta. Paina kolmas kakkulevy päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Koristele seuraavana päivänä kermapursotuksilla sekä marsipaanikukilla.

1241701517_img-d41d8cd98f00b204e9800998e