Tällä ohjeella olen tehnyt usein näitä herkullisia ja helppoja leivoksia.

1254508469_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1254508455_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

500 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 keltuaista
10 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 valkuaista
2 rkl sokeria
150 g mantelijauhoa
300 g paistonkestävää omenamarmeladia

Päälle

1 pkt (300 g) mansikkatomusokeria
noin 5 rkl sitruunamehua

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita vaivaamatta tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30x35 cm). Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.

Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorruteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.