Crossista innostunut poika halusi synttärikakkunsa päälle KTM-logon. Kakun välissä vadelmamoussea.

1256461136_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1256461173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Kakun väliin

1 prk Mustikka-Pilttiä


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

2 dl sokeria

2 rkl vanilliinisokeria

400 g vadelmia


Kakun pinnalle

2 prk Flora Vispi

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat.  Sekoita vaahdon joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos vadelmasoseen joukkoon ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Kokoa kakku. Laita alimmainen kakkupohja lautaselle reunavuoan sisään. Levitä pohjan päälle puolet mustikka-Piltistä. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja laita keskimmäinen kakkupohja päälle. Täytä toinen väli samoin. Laita päälle viimeinen kostutettu kakkulevy. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää sokerit. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat kermavaahdolla.