Tämän piirakan ohjeen olen saanut ystävältäni.
Pohja
2 munaa
100 g tavallista sokeria
75 g fariinisokeria
1 dl maitoa
1 dl Flora Vanillaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4-5 dl vehnäjauhoja
Päälle
3 dl kylmää vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta
200-300 g raparperia
Muruseos
25 g margariinia
50 g sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
Voitele ja korppujauhota vuoka. Paloittele raparperi noin sentin mittaisiksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon maito, flora vanilla sekä voisula. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sihtaa munaseoksen joukkoon. Sekoita ja kaada vuokaan.
Valmista vaniljakreemi lisäämällä veden joukkoon jauhe. Sekoita vatkaimella muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen anna kreemin hetken seistä. Levitä kreemi taikinan pinnalle siten, että reunoille jää reilun sentin mittaiset kreemittömät osuudet. Levitä raparperinpalat kreemin päälle.
Valmista muruseos laittamalla voi, sokeri ja jauhot samaan astiaan ja nyppimällä ne murumaiseksi seokseksi. Ripottele raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarjoile kylmän vaniljakastikkeen kera.
Kommentit