Tämän piirakan ohjeen olen saanut ystävältäni.

1749311.jpg

Pohja

2 munaa

100 g tavallista sokeria

75 g fariinisokeria

1 dl maitoa

1 dl Flora Vanillaa

1 dl voisulaa

2 tl leivinjauhetta

4-5 dl vehnäjauhoja


Päälle

3 dl kylmää vettä

1 dl vaniljakreemijauhetta

200-300 g raparperia


Muruseos

25 g margariinia

50 g sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja


Voitele ja korppujauhota vuoka. Paloittele raparperi noin sentin mittaisiksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon maito, flora vanilla sekä voisula. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sihtaa munaseoksen joukkoon. Sekoita ja kaada vuokaan.


Valmista vaniljakreemi lisäämällä veden joukkoon jauhe. Sekoita vatkaimella muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen anna kreemin hetken seistä. Levitä kreemi taikinan pinnalle siten, että reunoille jää reilun sentin mittaiset kreemittömät osuudet. Levitä raparperinpalat kreemin päälle.


Valmista muruseos laittamalla voi, sokeri ja jauhot samaan astiaan ja nyppimällä ne murumaiseksi seokseksi. Ripottele raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarjoile kylmän vaniljakastikkeen kera.