Toin Tallinnasta Amarula -likööriä ja tein siitä tämän kakun, jossa kakkupohjan päällä myös persikan paloja.

1272812826_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1272812845_img-d41d8cd98f00b204e9800998e














 

Pohja

3 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ dl kermaa


Kostutus

1 dl Amarula-likööriä

½ dl maitoa


Pohjan päälle

4 säilykepersikan puolikasta


Täyte

4 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk Mascarpone-juustoa

1 prk Creme Fraichea

2 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

1 dl Amarula- likööriä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja  kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa reunavuoan kokoiseksi.

Laita kakkupohja lautaselle reunavuoan sisään ja kostuta Amarula-maidolla. Pilko päälle persikat.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja sekoita vaahdon joukkoon Mascarpone ja ranskankerma sekä sokerit. Kuumenna Amarula kiehuvaksi. Keitä likööriä hetki, jos haluat alkoholin haihtuvan. Lisää kuumaan likööriin pehmenneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada vaahto keksipohjan päälle reunavuoan sisään. Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Koristele.