7-vuotias ekaluokkalainen toivoi synttäreilleen pääkallokakkua. Googlettamalla ideoita löysin Pannu kuumana -blogiin ja otin siellä olleesta pääkallokakusta mallia. Olisin halunnut tehdä myös samanlaiset mustavalkoiset reunat kuin hänen upeassa kakussaan, mutta koska tämän kakun piti olla gluteeniton, jouduin jättämään lakumattoraidat kakun reunoista pois.

 1251626781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251626727_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjat

8 munaa

4 dl sokeria

 4 dl gluteenitonta jauhoseosta

6 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl vadelmamehua

 

Väliin lisäksi

4 dl vadelmia

 

Suklainen vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk ranskankermaa

 2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

100 g Fazerin sinistä rouhittuna

 

Pinnalle Kick-kinuski

2 dl kuohukermaa

 250 g Kick-toffeekarkkeja

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

 ½ dl sokeria

 2 tl vanilliinisokeria

 

Koristeet

valmista sokerikuorrutetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista yksitellen 225 asteisessa uunissa 8 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Leikkaa pohjalevyt reunavuoan kokoisiksi. Minä käytin säädettävää suorakaiteen muotoista reunavuokaa.

Kostuta alimmainen pohjalevy vadelmamehulla. Ripottele päälle vadelmat. Valmista vadelmamousse. laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella ja lisää vadelmasoseen joukkoon tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa astiassa. Lisää kermavaahdon joukkoon vadelmaseos. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää sekaan pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos hyvin sekoittaen vadelmamoussen joukkoon. Sekoita moussen joukkoon rouhittu suklaa. Kaada mousse pohjalevyn päälle ja paina päällimmäinen pohjalevy, joka on kostutettu vadelmamehulla. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kinuski kakun päälle. Kaada kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon Kick-karkit. Keitä 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun pinnalle. Laita kakku vielä jääkaappiin.

  Kauli sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä pääkallokuvio. Tee punaisesta massasta huivi ja laita se pääkallon päähän. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Pursota kakun reunoille. Lisää pääkallokoristeet. 

1251626814_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäksi tein lahjaksi pääkallopipareita valmiista piparitaikinasta. Onnea Aatulle!