Ruokalasta löytyi tämän herkullisen piirakan ohje.
Pohja
13 Digestive keksiä
100 g sulatettua voita
Täyte
5 kananmunan keltuaista
400 g kondensoitua maitoa
1 dl limetinmehua ( n. 4 limen mehu)
1 rkl limetin kuorta raastettuna (n. 3 limeä)
Koristelu
limetin kuorta siivuina
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele lämmin seos tiiviisti irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.
Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään. Kun piirakka on jäähtynyt nosta se jääkaapiin jähmettymään yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua.
Kommentit