Aivan ihania leivoksia ystävänpäiväksi. Todella murea taikina, jossa keskellä yllätyksenä suklaapala! Ohje on Kotiliedestä 3/2007.


 Taikina

200 g voita

1 dl sokeria

150 g mantelimassaa

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 dl maitoa

 

Täyte

12 palaa suklaata

 

Kuorrutus

2 rkl maitoa

1 rkl metsämansikanmakuista tomusokeria

2,5 dl tomusokeria

 

Koristeeksi

marsipaaniruusuja

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käsittele pikkusydämistä muodostuva silikonivuoka kevyesti rasvalla tai sydämen muotoiset leivosvuoat rasvalla ja korppujauholla.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot siivilän läpi seuloen ja lopuksi maito. Lusikoi sydänvuoat puolilleen taikinaa. Aseta vuokiin suklaapala. Täytä vuoat taikinalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja valuta kuorrutus jäähtyneille leivoksille. Korista marsipaaniruusuilla.

Hyviä ohjeita marsipaaniruusujen tekoon löytyy mm. Mansikkamäen Ebeltä, kaimaltani Ahonlaidasta, Nohannalta ja  Fantasiinalta.