Niva-hepan omistaja vei tämän Pätkismoussella täytetyn kakun tallille herkutteluhetkeen. Kakun pinta ja koristeet sokerimassaa. Kakku on Pätkiksiä lukuunottamatta tehty laktoosittomista tuotteista.

1332004387_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1332004414_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl laktoositonta maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Pätkismousse

2 pss Pätkis mini bites

1 prk laktoositonta tuorejuustoa

6 dl laktoositonta kermaa

 

Kakun pinnalle

6 dl laktoositonta kermaa

½ dl sokeria

 

Valmista kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista Pätkismousse. Sulata Pätkispalat mikrossa 2 x 30 sekuntia. Sekoita välillä. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota kermat vaahdoksi ja lisää joukkoon suklaaseos. Sekoita tasaiseksi.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen kakkupohja tarjoilualustalle reunavuoan sisään. Kostuta pohja. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Täytä toinen väli samoin. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohja ja paina se vuokaan. Laita kakku jääkaappiin yön yli hyytymään.

Vaahdota kermat. Mausta sokerilla. Pursota kakun reunat. Koristele.