Eilen illalla tein marenkipohjan ja tänään töiden jälkeen kävin poimimassa mustikat. Kiitos kahvitteluseurasta kummitytölle ja vanhemmille.
Pohja
6 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl maizenaa
1,5 tl omenaviinietikkaa
Täyte
1 prk Flora Vispiä
3 dl mustikoita
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria desilitra kerrallaan. Lisää viimeiseen sokeridesiin maizena ja kaada sekin vaahdon joukkoon. Vatkaa vielä vähän aikaa ja lisää lopuksi omenaviinietikka. Pursota valkuaisvaahto leivinpaperin päälle kiekoksi ja pursota reunat korkeammiksi. Paista 125 asteessa 2 tuntia. Anna jäähtyä uunin jälkilämmössä uunin luukku hieman raollaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Ripottele marenkipohjan päälle mustikoita. Kaada kermavaahto mustikoiden päälle ja ripottele pinnalle loput mustikat.
Kommentit