Yleensä laitan tähän piirakkaan mustikoita, mutta näin omena-aikaan laitoin kakkuun kotimaisia omenoita.
Ohje on peräisin Kodin kuvalehdestä monen vuoden takaa.

1902928.jpg

Pohja
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai kermaa

Täyte
3 kotimaista omenaa
kanelia
1 tlk maitorahkaa tai maustettua omena-kanelirahkaa
1 muna
1/2 dl maitoa tai kermaa
1/5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Päälle
75 g voita
1/2 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Voitele irtopohjavuoka . Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita vaahtoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja maito. Levitä taikina vuokaan ja nosta sitä myös vuoan reunoille.

Viipaloi omenat ja levitä ne vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan omenoiden päälle.

Tee kauraseos. Sulata rasva ja sokeri ja lisää joukkoon kaurahiutaleet. Voit maustaa kauraseoksen vielä kanelilla. Levitä muruseos kakun pinnalle. Paista kakkua 175 asteessa noin 55 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.