Pojan rippijuhliin mansikkakakkua.

1309038281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1309038258_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

3 dl Spritea


Mansikkamousse

12  liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2 prk maitorahkaa

3 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

4 dl soseutettua mansikkaa


Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Kakun pinnalle

1 litra tuoreita mansikoita


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat laktoosittomalla spritella.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet mansikkamoussesta. paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle loppu mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytin tässä kakussa reunoilla tähti- ja lehtityllaa. Kakun yläreuna on pursotettu 14 mm tähtityllalla. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.