Pojan rippijuhliin mansikkakakkua.
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
3 dl Spritea
Mansikkamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk ranskankermaa
2 prk maitorahkaa
3 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
4 dl soseutettua mansikkaa
Pursotukset
3 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kakun pinnalle
1 litra tuoreita mansikoita
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat laktoosittomalla spritella.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet mansikkamoussesta. paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle loppu mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytin tässä kakussa reunoilla tähti- ja lehtityllaa. Kakun yläreuna on pursotettu 14 mm tähtityllalla. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.
Kommentit