Näiden masariinien ohje on Unelmakakut-kirjasta. Herkullisia!
Murotaikina
200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivijauhetta
Täyte
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 munaa
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 kpl Pätkis-patukoita
Kuorrutus
100g tomusokeria
1 rkl vettä
elintarvikeväriä
Valmista muropohja sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Laita pohja sydämenmuotoisiin muffinivuokiin tai masariinivuokiin taputtamalla sitä pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte. Sekoita voi ja mentelimassa hyvin keskenään sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat, vehnäjauhot ja murustetut Pätkikset ja sekoita tasaiseksi.
Annostele massa pohjien päälle vuokiin täyttämällä 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna leivisten jäähtyä ja irrota vuoistaan.
Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja vesi ja värjää seos elintarvikevärillä. Pursota tai levitä leivosten päälle. Voit koristella vielä marsipaanikukkasella.
Näissä sydänmasariineissa on silikonimuotilla tehty marsipaanikukka, johon olen suihkauttanut helmiäissprayta.
Kommentit