Sain mieluisan pyynnön tehdä kakut entisen oppilaani rippijuhlaan. Pojan herkkua on mansikka, joten tämän ison kermakakun täytteeksi tein mansikkamoussen. Koristeen tein Tarjuskan rippikoristeiden innoittamana.
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
3 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk ranskankermaa
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
500 g mansikoita
Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet mansikkamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat ja koristele marsipaanikukilla.
Kommentit